sponsoren

BSO Stoer
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

 • alles

  1. Deze derde editie van de Avond4daagse Gulpen-Wittem wordt georganiseerd door de Oudervereniging van BS de Triangel en richt zich op zowel de leerlingen van BS de Triangel, als leerlingen van SBO Bernardus. De inschrijfformulieren worden op 27 maart 2019 in de klassen uitgedeeld. Broertjes, zusjes, familie, en vrienden die in een ander dorp op school zitten, zijn van harte uitgenodigd om zich in te schrijven en mee te wandelen.  Zij kunnen via de website een inschrijfformulier downloaden en samen met het inschrijfgeld inleveren op Basisschool de Triangel. Er kan ook een kopie van het inschrijfformulier gemaakt worden. Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met de organisatie via info@avond4daagse-gulpen-wittem.nl.

    

  2. Uitgangspunt is dat je na 4 avonden wandelen een medaille ontvangt. Als je om een goede reden één avond verhinderd bent en dus maar 3 avonden kunt meelopen, krijg je toch een medaille. Bespreek dit wel op voorhand met de organisatie.

   De medaille-uitreiking is op vrijdagavond 24 mei 2019, aansluitend aan de laatste wandelroute. Mocht je er op vrijdagavond niet bij kunnen zijn, dan maak je een afspraak met de organisatie om jouw medaille op een ander moment in ontvangst te nemen.

    

  3. De Avond4daagse is bedoeld als een sportieve en een gezonde prestatie. Er van uitgaande dat de deelnemers van te voren gegeten hebben, is het alleen van belang dat je voldoende drinken bij hebt. Halverwege de route is een stempelpost ingericht, waar kinderen (fruit)water en een gezonde traktatie krijgen. De lange route heeft een extra pauzeplek, waar alleen drinken aangeboden wordt.

    

  4. De medaille uitreiking is op de laatste wandelavond, vrijdag 24 mei 2019. De medaille ontvang je als je een startkaart laat zien, die op alle avonden goed is afgestempeld/geknipt. Aansluitend begint het Blarenbal op het schoolplein. Zodra er meer bekend is over de exacte inhoud hiervan, melden we dit op de website. Dat het een leuk feestje zal worden staat al vast!

    

  5. Nee, dat is niet mogelijk. We adviseren om voldoende drinken, het liefst gewoon water, mee te nemen. Halverwege de route is een stempelpost ingericht, waar kinderen (fruit)water en een gezonde traktatie krijgen. Deze is voor de korte en lange route gelijk. Op vrijdagavond tijdens het Blarenbal, zorgt de organisatie voor een koffiebar, een ijskraam en een drankbuffet met zakjes chips. De prijs van één consumptiebon is € 1,80.

    

  6. Van de wandelingen zijn de exacte routes beschikbaar op aanvraag via info@avond4daagse-gulpen-wittem.nl. Elke dag zal de route van die dag ophangen bij het startbureau. De routes van de korte afstand zijn te volgen via de oranje Avond4daagse linten of Rabobank linten. De lange afstand zal niet gemarkeerd worden, omdat deze als groep gezamenlijk gelopen wordt. 

    

  7. Net als in 2018 is er in 2019 de keuze uit een korte en een lange route: 

   Korte route: 4,5 km
   Deze routes gaan gedeeltelijk over onverharde paden, daar ontkom je niet aan in het Heuvelland. Kinderen wandelen met ouders/verzorgers in hun eigen tempo. Deze route is uitgezet door W.S.V. de Veldlopers en te herkennen aan de oranje Avond4daagse linten of Rabobank linten.
    
   Lange route: 9 km
   Deze route  wordt in één grote groep gelopen, een vlaggendrager gaat voorop om het wandeltempo te bepalen. Deze groep komt gezamenlijk terug bij school aan. Deze route wordt niet uitgezet en het is dus NIET mogelijk deze op eigen gelegenheid te lopen.
    
   De richtlijn voor het lopen van de lange afstand is 9 jaar. Kinderen jonger dan 9 jaar mogen de lange afstand alleen meelopen onder begeleiding van een volwassene. Een kind van 9 jaar of ouder mag ook voor de korte afstand kiezen. Uiteraard kunt u als ouders/verzorgers zelf het beste  inschatten wat uw kind aan kan qua wandelen.

   De stempelposten onderweg zullen voor beide routes op dezelfde plek zijn. De lange route heeft een extra pauzeplek, waar alleen drinken aangeboden wordt. 

    

  8. Wij proberen zeker rekening te houden met deze doelgroep. De korte route zal zoveel mogelijk door goed begaanbare wegen/paden lopen.  Feit blijft dat we in het Heuvelland wonen en de wandelingen buiten de bebouwde kom zullen lopen. Heeft u vragen over de exacte routes, neem dan contact op via info@avond4daagse-gulpen-wittem.nl.

    

  9. Bij onweer, bliksem en hevige regenval: 

   Zoek een overdekte schuilplaats in woning of boerderij.

   Ga niet onder een boom of lantaarnpaal staan, dat is gevaarlijk.

   Indien je geen overdekte schuilplaats vindt, schuil dan in de berm in een greppel of lager gelegen gedeelte.

   Ga niet liggen of knielen in de berm maar hurk of ga zitten met je armen om je benen gevouwen.

   Als het onweer dichtbij komt, bel dan niet met uw telefoon, deze kan het onweer aantrekken als je de telefoon in de hand houdt.

   Verwijder ijzer (grote kettingen of armbanden of rugzak met ijzeren frame) van je lichaam.

   Loop nooit met paraplu (geeft kramp en is gevaarlijk bij onweer).

   Draag bij hevige regenval een katoenen hoofddeksel, kan afkoeling enigszins tegengaan.

    

   • Drink veel en zorg voor voldoende water onderweg.
   • Draag een pet of hoed tegen oververhitting
   • Smeer voldoende zonnebrandcrème. Door zweten verbrandt de huid sneller.